Sočna rezina z jabolki in orehi
SESTAVINE:
* 3 jajca
* 120 g sladkorja – eritritola
* 300 g margarine
* 3 dl mleka
* 600 g jabolk
* 140 g pšeničnega zdroba
* 1 vrečka pecilnega praška
* 250 g orehov
* 2 žlici ruma
* 100 g temne čokolade v prahu /kakava
* 100 g sladkorja v prahu - eritritola
OPIS POSTOPKA: V posodi penasto umešamo 2 jajci in sladkor. Dodamo 120g margarine, mleko, naribana jabolka, pšenični zdrob, pecilni prašek, mlete orehe in rum. Vse skupaj dobro premešamo in maso vlijemo v pekač. Pečemo 45 minut na 180° C. Čokolado stopimo nad soparo. V posodi zmešamo stopljeno čokolado, stopljeno margarino, jajce in sladkor v prahu. Na manjšem ognju kuhamo toliko časa, da dobimo gladko maso. Pečeno pecivo prelijemo s čokoladnim prelivom in ohladimo. Po želji lahko še naribamo belo čokolado. Postrežemo lahko z smetano.
ČAS PRIPRAVE: 1h
RECEPT PRIPRAVILA: Maja Kocjan
Komentarji (0)