VIDEO: Sočne bučkine polpete
Bučkine polpete so preproste za pripravo. Lahko so samostojna jed, ki se ji odlično poda jogurtova omaka, lahko pa jih pripraviš tudi kot prilogo k drugim jedem.
SESTAVINE:
* 1 bučka (cca 400 g)
* 1 jajce
* 4 žlice moke
* 2 žlici drobtin
* 1/4 čebule
* 3 vejice peteršilja
* 1 žlička soli
* česen v prahu
* kokosovo olje
Jogurtova omaka:
* 3 žlice grškega jogurta
* sol
* peteršilj
* česen v prahu
* muškatni orešček v prahu
OPIS POSTOPKA:
Bučki odrežeš oba konca, jo naribaš, soliš in pustiš stati 10 minut.
Medtem narežeš čebulo in peteršilj.
Po 10 minutah bučko dobro odcediš v cedilniku. V posodo dodaš 1 jajce, 4 žlice moke, 2 žlici drobtin, narezano čebulo in peteršilj ter dobro premešaš. Začiniš še s česnom v prahu.
Ponvico segreješ ter namastiš s kokosovim oljem. V vse odprtine z žlico enakomerno razporediš maso, da dobiš lepe okrogle polpete. Na zmernem ognju pečeš 4 minute, nato polpete obrneš in pečeš še 3 minute.
V posodo za omako dodaš 3 žlice grškega jogurta. Začiniš s soljo, česnom v prahu in muškatnim oreščkom ter dodaš malo pest peteršilja.
Ponev za pripravo popolnih polpetov najdeš tukaj.
ČAS PRIPRAVE: 20 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Urška
Komentarji (0)