Sočni čokoladni browniji z jabolčno čežano
SESTAVINE:
* 180 g jabolčne čežane
* 2 jajci
* 1 žlička vaniljevega ekstrakta
* 90 g kokosovega sladkorja
* 30 g javorjevega sirupa
* 80 g temne čokolade
* 85 g kokosovega olja
* 60 g kakava v prahu
* 50 g kokosove moke
* 1/2 žlice konjak glukomanana
* 1/4 žličke sode bikarbone
* 80 g grobo na sesekljane temne čokolade
* nekaj kakavovih zrn
OPIS POSTOPKA: Pečico segrej na 180°C in obloži 20 x 20 cm pekač s papirjem za peko. V posodi dobro zmešaj jabolčno čežano, jajca, vaniljev ekstrakt, kokosov sladkor in javorjev sirup. Nad soparo stopi čokolado skupaj s kokosovim oljem in kakavom v prahu. Dodaj stopljeno čokolado v posodo z jabolčno čežano in dobro premešaj. V drugi posodi zmešaj kokosovo moko, konjak glukomanan in sodo bikarbono. To dodaj k čokoladni mešanici in premešaj dokler niso sestavine dobro povezane, nato vmešaj še koške čokolade. Maso prelij v pekač, posuj s kakavovimi zrni in peci okoli 30-35 minut.
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Dea Kepic
Komentarji (0)