Solata s kuskusom in humusovim prelivom
SESTAVINE:
* 1/2 skodelice kuskusa
* 1 korenček
* 1/2 bučke
* 1/2 čebule
* 1/2 skodelice rdečega fižola
* 1 pest sveže špinače
* 2 žlici sezamovih semen
* 2 žlico goji jagod
Humusov preliv:
* 2 žlici navadnega humusa
* 1 žlica gorčice
* sok 1/2 limone
* ščep popra
* 2–3 žlice vode
OPIS POSTOPKA: Kuskus prelijemo z 1 skodelico vrele vode, pokrijemo in pustimo na strani. Korenček in bučko naribamo, čebulo nasekljamo na tanke kolobarje, špinačo grobo narežemo. Dodamo pripravljen kuskus, fižol, goji jagode ter sezam, ki smo pa prej popražili v suhi ponvi. Za preliv zmešamo vse podane sestavine ter po potrebi dodamo še kakšno žlico vode. Vmešamo v preostale sestavine ter postrežemo.
ČAS PRIPRAVE: 10 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Čeperlin
Komentarji (0)