Solata s pečeno zelenjavo in lososom
SESTAVINE:
* mešana zelena solata
* pinjole
* 1 rdeča paprika
* 1/2 sladkega krompirja
* 1 file lososa
* 1 lonček jogurta
* sok 1/2 limone
* začimbe po okusu (sol, poper, česen v prahu…)
OPIS POSTOPKA: Sladki krompir narežemo na kocke, ga začinimo z žlico olja in soli in damo v pečico ogreto na 180°C Po 20 minutah krompirju v pečici dodamo še začinjen file lososa in na trakce narezano papriko in pečemo še 20 minut (krompir se torej peče 40’, losos in paprike pa 20’) Vmes na ponvi prepražimo pinjole Pripravimo “dressing” za solato, tako da zmešamo jogurJt z limono in dodamo začimbe Jogurtov preliv zmešamo s solato, na vrh posujemo pinjole, pečen sladki krompir in pečeno papriko
ČAS PRIPRAVE: 50 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Zrimšek (Prehranazadva)
Komentarji (0)