Solata s prelivom iz kombuče
Sestavine (za dve porciji):
* 60 g mladih špinačnih listov
* 60 g rukole
* 100 g pršuta
* 200 g mozzarella sira
* 1 jabolko
* 120 gramov belega grozdja
* 60 gramov lešnikov
Preliv:
* 3 jedilne žlice Kombucha Malina
* 2 jedilni žlici olivnega olja
* 1 jedilna žlica limone
* 1 čajna žlica kokosovega sladkorja
* Sol
* Poper
Opis postopka: Lešnike za nekaj minut popražimo v ponvi, da rahlo zadišijo in jih pustimo, da se ohladijo.
Liste špinače in rukolo operemo in dobro posušimo, nato pa razporedimo na 2 krožnika. Na vsak krožnik dodamo pršut in kar s prsti raztrgan mozzarella sir. Na tanke rezine narežemo jabolko, grozdje lahko prerežemo na pol ter razporedimo po solati.
V skodelici pripravimo solatni preliv tako, da dodamo in premešamo vse sestavine (kombucha, olivno olje, limonin sok, kokosov sladkor ter pa sol in poper po okusu). Posipamo z lešniki in prelijemo s solatnim prelivom ter postrežemo.
RECEPT PRIPRAVILA: Tamara Lesinšek - Tastasty
Komentarji (0)