Solata z avokadom in piščancem z limono
SESTAVINE:
Solata:
* polovica avokada
* polovica glave solate ledenke
* koruza iz konzerve (cca 40 g)
* 200 g piščančjih prsi
Preliv:
* sok ene limone
* 3 žlice olivnega olja
* 1 žlica jabolčnega kisa
* ščepec soli
* poper po okusu
OPIS POSTOPKA: V ponvi na žlici olivnega olja popeci piščančja prsa, narezana na majhne trakce. Avokado olupi, prepolovi in odstrani koščico. Polovico avokada nareži na rezine. Solato prav tako nareži in operi ter postavi v večjo posodo. Nanjo položi avokado, koruzo in pečena piščančja prsa. Pripravi preliv. Soku ene limone dodaj olivno olje, kis ter sol in poper. Vse skupaj dobro premešaj in prelij po solati.
ČAS PRIPRAVE: 20 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Mojca Sternad
Komentarji (0)