Španska tortilja - omleta
SESTAVINE za 4 osebe:
* 1 velika čebula
* 4 srednje veliki krompirji
* 6 jajc
* 2 žlički himalajske soli
* 3 žlice kokosovega ali oljčnega olja
* po izbiri lahko dodate zelenjavo po želji, jaz sem dodala 1 strok česna in 1 veliko korenje, v originalu pa španska omleta vsebuje krompir in čebulo
OPIS POSTOPKA: Najprej si pripravimo zelenjavo. Krompir olupimo in narežemo na tanke kolobarje, prav tako korenje, čebulo in česen sesekljamo na drobno. V večji ponvi segrejemo 2 žlici olja in 3 min pražimo čebulo, dodamo narezan krompir in korenje in vse skupaj pokrito pražimo 15- 20 min oz. dokler ni krompir kuhan. Pred koncem praženja dodamo sol in česen in pražimo 2 min, da česen zadiši. V večji posodi zmešamo jajca in sol in vanjo stresemo krompir s čebulo. Vse skupaj dobro premešamo s kuhalnico. V ponvi znova segrejemo 1 žlico olja in vanjo stresemo vsebino krompirja, jajc in čebule. Pokrito omleto pečemo 5-10 na zmernem ognju, da jajca zakrknejo in se omleta lepo zapeče. Drugo stran omlete zapečemo tako, da jo obrnemo s pomočjo krožnika ali pa ponev damo v pečico in nastavimo funkcijo žara. Omleto pečemo 5-10 min oz. toliko časa, da je lepo zapečena tudi na zgornji strani. Omleto lahko jeste samostojno za zajtrk ali pa za kosilo z mesom in zeleno solato. Dober tek!
ČAS PRIPRAVE: 40 min
RECEPT PRIPRAVILA: Erika Debevec
Komentarji (0)