Špargljeva kremna juha
SESTAVINE:
* 360 g špargljev, narezanih
* 160 g zamrznjenega graha
* 1 pločevinka belega fižola (400 g)
* 2 šalotki, narezani
* 2 manjša krompirja, narezana
* 1 žlica olivnega olja
* 1 zelenjavna jušna kocka
* 1/2 žličke česna v prahu
* sol, poper
OPIS POSTOPKA: V posodo za kuhanje dodaj narezane šparglje, zamrznjen grah, beli fižol, narezani šalotki, narezan krompir, olivno olje, zelenjavno jušno kocko, česen v prahu, sol in poper. Vse skupaj prelij z vrelo vodo in kuhaj okoli 15-30 minut. Kuhano juho rahlo ohladi, nato pa jo s pomočjo paličnega mešalnika ali blenderja dobro zmešaj. Špargljevo kremno juho serviraj še vročo, nato pa jo hrani v hladilniku do nekaj dni.
RECEPT PRIPRAVIL: Gašper Plankar - Gašper Kuha
Komentarji (0)