Šparglji iz pečice
SESTAVINE (za 2 osebi ):
* šopek zelenih gojenih špargljev
* rezine pršuta/šunke/slanine
* sir po želji
* oljčno olje
OPIS POSTOPKA: Šparglje operemo in jim odlomimo spodnji, oleseneli del (do tja, kjer se še "rado" razlomi, je špargelj užiten). Okoli vsakega šparglja ovijemo rezino pršuta (slanine ali šunke). Ovite Šparglje polagamo na pekač, obložen s peki papirjem. Po želji lahko po vrhu naribamo sir (npr. Parmezan). Šparglje pokapljamo z malce olivnega olja. Potisnemo jih v pečico, ogreto na 200°C in pečemo 10-15 minut, dokler se šparglji ne omehčajo, pršut pa hrustljavo zapeče. Postrežemo kot prilogo k mesu ali kot samostojno jed, s skledo solate in pečenim krompirčkom. Pa dober tek.
ČAS PRIPRAVE: 45 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Katra Crep
Komentarji (0)