Speculaas pita z veganskim ganachejem
SESTAVINE:
* 300 g Speculaas piškotov
* 3 žlice stopljenega kokosovega olja
* 5 datljev
* 200 g temne čokolade
* 1 pločevinka kokosovega mleka
* 2 žlici arašidovega masla
* 4 žlice malinine marmelade
* kokosov čips
OPIS POSTOPKA: Piškote zmeljemo v multipraktiku, dodamo datlje ter kokosovo olje in miksamo dokler ne dobimo lepljive zmesi. Tortni obod obložimo s peki papirjem in razporedimo maso po dnu ter po steni pekača. Postavimo v hladilnik, vmes pa pripravimo čokoladni ganache. Kokosovo mleko zavremo in prelijemo čez narezano čokolado. Pustimo stati 2-3 minute, nato premešamo in dodamo še arašidovo maslo. Testo vzamemo iz hladilnika, premažemo z marmelado in prelijemo z ganachejem. Postavimo v hladnlnik za vsaj 4 ure. Pred postežbo pito potresemo s kokosovim čipsom.
ČAS PRIPRAVE: 15 minut + hlajenje (4 ure)
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Čeperlin
Komentarji (0)