Šipkovo olje z vitaminom E 1+1 GRATIS

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund
Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje
Špinačna pita s feto ali brez
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Špinačna pita s feto ali brez

SESTAVINE: 
Testo (za 2 pekača, premera 12 cm): 
* 2 zvrhani žlici polnozrnate pirine moke (ali mandljeve moke) 
* 2 zvrhani žlici ajdove moke 
* 20 g kokosove maščobe 
* 1 malo jajce (lahko nadomestiš s chia semeni ali brez) 
* 1 ravna žlička vinskega kamna (ali soda bikarbona) 
* voda po potrebi (po žličkah)
Nadev: 
* 1 manjša čebula 
* 1 strok česna 
* 400 g mlade špinače 
* 100 g feta sira (ali bio skuta ali brez) 
* 1 jajce 
* muškatni orešček 
* poper 

OPIS POSTOPKA: Za testo: zamesimo vse sestavine. Nato kepico testa zavijemo v živilsko folijo in pustimo počivati v hladilniku 30 minut.
Za nadev: sesekljamo čebulo in jo pražimo, da postekleni. Dodamo špinačo, da upade (sveža) in sesekljan česen. Pražimo še 3 minute, nato pa ugasnemo štedilnik. V hladen nadev nadrobimo feta sir, muškatni orešček in poper. Jajce razžvrkljamo posebej. Modelčke predhodno premažemo z oljčnim oljem, nato pa s testom, kar z rokami obložimo pekač. Nadevu dodamo stepeno jajce in to maso razdelimo v pripravljena pekača. Pečemo v pečici na 180 stopinjah (ventilator), nekje 15 do 20 minut oziroma, da je testo lepo pečeno.

ČAS PRIPRAVE: 90 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Valerija Šivak

 

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti
Midas Pixel