Špinačna rolada z lososom
Okusna predjed, ki vedno navduši. Špinačna rolada je krasnega videza in zmagovalnega okusa, dimljen losos pa je vsekakor pika na i, ki jed popolno zaokroži.
SESTAVINE:
Testo:
* 5 jajc
* 10 žlic pirine bele moke
* 2 žlici mandljeve moke
* 1 paket zamrznjene pasirane špinače (350 g)
* žlička pecilnega praška
* žlička mletega česna v prahu
* ščep soli
Nadev:
* 200 g kremnega sira
* 3 žlice kisle smetane
* 150 g dimljenega lososa v rezinah
OPIS POSTOPKA: Najprej odtalimo in dobro odcedimo špinačo, da se znebimo odvečne tekočine. V eni posodi penasto umešamo jajca, v drugi pa zmešamo suhe sestavine. Jajca in suhe sestavine z lopatico dobro zmešamo in dodamo špinačo. Maso enakomerno porazdelimo po pekaču s peki papirjem in pečemo pribl. 25 min pri 180 °C. Še toplo skupaj s peki papirjem zvijemo v obliko rolade.
Ko se le-ta ohladi, jo v celoti premažemo z mešanico kremnega sira in kisle smetane, dodamo rezine lososa in ponovno zvijemo v rolado. Pred postrežbo rolado vsaj 3 ure (najbolje čez noč) hranimo v hladilniku, ovito v alu folijo.
ČAS PRIPRAVE: 1 ura
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Mateja
Komentarji (0)