Špinačna solata z mangom in repki kozic
SESTAVINE:
*120 gramov mladih špinačnih listov
*50 gramov mladih listov zelene solate
*170 gramov repkov kozic
*1 jedilna žlica kokosovega olja
*sol
*1 mango
*2 jedilni žlici olivnega olja
*2 jedilni žlici grškega jogurta
*1 čajna žlica agavinega sirupa
*čili v prahu
*sok pol limone
OPIS POSTOPKA: Repke kozic za nekaj minut popečemo v ponvi s stopljenim kokosovim oljem, da se malenkost obarvajo, solimo, nato pa pustimo, da se ohladijo. Špinačo in solato operemo ter jo razporedimo v skledo za solato. Pripravimo solatni preliv tako, da najprej razpolovimo mango in ga razrežemo na kocke. Polovico narezanega manga razporedimo po solati, polovico pa damo v blender skupaj z ostalimi sestavinami za preliv (jogurt, limonin sok, grški jogurt, olivno olje, agave sirup, čili v prahu). Zmiksamo, če je slučajno preliv preveč gost, dodamo kakšno žlico vode. Na vrh solate posipamo pečene repke kozic in dodamo preliv ter postrežemo.
ČAS PRIPRAVE: 15 min
RECEPT PRIPRAVILA: Tamara Lesinšek
Komentarji (0)