Stracciatella tortica brez pečenja
SESTAVINE:
1. plast:
* 125 g ameriških orehov
* 125 g mandljev
* 3-5 žlic eritritola
* 4 žlice kakava
* 50 g kokosovega olja
2. plast:
* 300 g namočenih indijskih oreščkov
* 1-2 dl vode namočenih indijskih oreščkov
* 1 čž vanilijeve arome
* sok 1 stisnjene limone
* 30 g stracciatella proteinov (ni nujno potrebno) + 80 g nalomljene temne čokolade brez sladkorja.
OPIS POSTOPKA:
Priprava 1. plasti: V mešalniku zdrobimo mandlje in ameriške orehe do drobne teksture. Predlagam (v primeru manj močnejšega mešalnika), da zdrobite vsake oreščke posebej. Zdrobljene sestavine združimo v večji posodi, dodamo eritritol, kakav in stopljeno kokosovo olje ter vse skupaj zmešamo v rahlo sprijemljivo maso. Tako dobljeno maso razporedimo po pekaču. Priporočam uporabo peki papirja. Če masa ni dovolj kompaktna, dodamo več fiber sirupa ali po potrebi stopljeno kokosovo olje. Pekač z maso postavimo v zamrzovalnik, pristopimo k pripravi druge plasti.
Priprava 2. plasti: Vse sestavine (razen čokolade) skupaj zmeljemo v mešalniku. Nastane masa, ki mora biti primerno gosta in kompaktna ter brez grudic. V kolikor ni, ji postopoma dodamo preostalo vodo namočenih indijskih oreškov. Na koncu z žlico vmešamo nalomljene koščke čokolade. Pekač s pripravljeno prvo plastjo vzamemo iz zamrzovalnika in po njej enakomerno razporedimo pravkar pripravljeno drugo plast. Tako pripravljeno torto damo v zamrzovalnik za štiri (4) ure. Lahko jo po želji okrasimo s stopljeno čokolado brez sladkorja.
Namig: Cheesecake lahko hranimo v zamrzovalniku dlje časa. En košček se odtali pri sobni temperaturi v pol ure ali v 30-ih sekundah v mikrovalovni pečici.
ČAS PRIPRAVE: 1h+ 4h
RECEPT PRIPRAVILA: Diabfit Lana - Lana Matjašič Filipič
Komentarji (0)