Štrudelj iz jabolk in orehovega nadeva
Zavitek iz hrustljavega listnatega testa, polnjen z bogatim nadevom iz mletih orehov in sladko-kislimi jabolki, začinjen z rumom in cimetom, ponuja pravo (jesensko) poslastico.
SESTAVINE:
* listnato testo
Orehov nadev:
* 100 g mletih orehov
* 0,5 dl mleka
* 10 g eritritola
* malo ruma (1 čajna žlička)
* malo soka limone (1 čajna žlička)
* 1 žlica stepene sladke smetane
Nadev iz jabolk:
* 2 srednje veliki jabolki
* malo cimeta
* malo limone (1 čajna žlička)
* žlička eritritola
Premaz:
* 1 jajce
* 1 žlička limoninega olja*
OPIS POSTOPKA: Najprej pripravimo oba nadeva. Orehov nadev: 100g orehov zmeljemo ter jih oparimo z vročim mlekom. Dodamo eritritol, rum, sok limone ter sladko smetano. Nadev iz jabolk: jabolki olupimo ter naribamo. Dodamo jim cimet, sok limone ter po želji še eritritol. Listnato testo razvaljamo. Najprej ga premažemo z orehovim nadevom, nato še z nadevom iz jabolk. Previdno zavijemo v obliko štrudlja. Premažemo ga z mešanico jajca in limoninega olja (*lahko uporabimo tudi kokosovo olje + sok limone). Pečemo ga cca 30 min na 180 stopinj (do zlato rjave barve). Ohlajen štrudelj po želji potresemo s kakovom v prahu.
ČAS PRIPRAVE: 60 min
RECEPT PRIPRAVILA: Tina Konjedic
Komentarji (0)