Testenine školjke v paradižnikovi omaki z lososom
SESTAVINE:
* 300 g lososa
* 250 g testenin školjk
* 350 g paradižnikove mezge
* 2 stroka česna
* 2 jedilni žlici pesta od bazilike
* 1 jedilna žlica mandljevega masla
* ščep kokosovega sladkorja
* sol
* poper
* olivno olje
* listi bazilike
* Grana Padano sir za posip
OPIS POSTOPKA: Česen olupimo in ga stremo ter za minuto ali dve prepražimo na olivnem olju, da lepo zadiši. Dodamo paradižnikovo mezgo, pesto ter ščep kokosovega sladkorja. Solimo in popramo ter pokuhamo za nekje do 15 minut. Občasno premešamo. Lososu odstranimo morebitno kožo ter ga narežemo na kocke. Damo ga v skledo skupaj z mandljevim maslom, solimo, popramo ter nežno premešamo. K paradižnikovi omaki dodamo testenine ter zalijemo z vročo vodo (toliko, da pokrije sestavine) ter kuhamo, dokler niso testenine narejene. Med tem časom premešamo in po potrebi dodamo še vode, vendar pazimo, da na koncu dovolj povre, da jed ni vodena. Pred koncem poskusimo in po potrebi še solimo in popramo. Lososove koščke za par minut popečemo v ponvi na olivnem olju ter smo pri obračanju nežni, da ne razpadejo. Testenine postrežemo s koščki popečenega lososa ter dodamo še nekaj listov bazilike, posipamo s sirom.
RECEPT PRIPRAVILA: Tamara Lesinšek
Komentarji (0)