NOVO! Ponev za palačinke v otvoritveni ponudbi

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund
Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje
Testenine školjke v paradižnikovi omaki z lososom
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Testenine školjke v paradižnikovi omaki z lososom

SESTAVINE:

* 300 g lososa
* 250 g testenin školjk
* 350 g paradižnikove mezge
* 2 stroka česna
* 2 jedilni žlici pesta od bazilike
* 1 jedilna žlica mandljevega masla
* ščep kokosovega sladkorja
* sol
* poper
* olivno olje
* listi bazilike
* Grana Padano sir za posip

OPIS POSTOPKA: Česen olupimo in ga stremo ter za minuto ali dve prepražimo na olivnem olju, da lepo zadiši. Dodamo paradižnikovo mezgo, pesto ter ščep kokosovega sladkorja. Solimo in popramo ter pokuhamo za nekje do 15 minut. Občasno premešamo. Lososu odstranimo morebitno kožo ter ga narežemo na kocke. Damo ga v skledo skupaj z mandljevim maslom, solimo, popramo ter nežno premešamo. K paradižnikovi omaki dodamo testenine ter zalijemo z vročo vodo (toliko, da pokrije sestavine) ter kuhamo, dokler niso testenine narejene. Med tem časom premešamo in po potrebi dodamo še vode, vendar pazimo, da na koncu dovolj povre, da jed ni vodena. Pred koncem poskusimo in po potrebi še solimo in popramo. Lososove koščke za par minut popečemo v ponvi na olivnem olju ter smo pri obračanju nežni, da ne razpadejo. Testenine postrežemo s koščki popečenega lososa ter dodamo še nekaj listov bazilike, posipamo s sirom. 

 

ČAS PRIPRAVE: 40 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Tamara Lesinšek

 

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti