Testo za pico iz pirine moke
Pripravi pico s testom iz pirine moke, ki je lahko prebavljiva zaradi manjše vsebnosti glutena kot jo ima pšenica. Testo obloži s svojim najljubšim nadevom in uživaj.
SESTAVINE:
* 400 g pirine bele moke
* 1 vrečka oz. 7 g suhega kvasa
* 1 žlička sladkorja
* 2,5 dl mlačne vode
* 3 žlice olivnega olja
* 1 žlička soli
OPIS POSTOPKA:
1.V vodo primešamo kvas, sladkor in 2 žlici moke. Dobro premešamo in pustimo stati 5 minut.
2. Moko presujemo v posodo, dodamo sol in premešamo. V sredini naredimo luknjico in vanjo dodamo olivno olje ter vodo s kvasom.
3. Sprva premešamo z žlico, nato testo presujemo na pult in dobro zgnetemo, da nastane kepa brez grudic (vsaj 5 minut gnetemo).
4. Testo položimo v pomokano posodo, na vrhu naredimo 2 zarezi in pokrijemo s čisto servieto. Pustimo, da vzhaja vsaj 1 uro na toplem in temnem prostoru (lahko ga postavimo v eno od kuhinjskih predalov/omar).
5. Vzhajano testo položimo na pomokano površino in ga na rahlo pregnetemo, ter nato razvaljamo na željeno velikost. Testa je približno za en velik pekač. Po želji nato pico obložimo in pečemo 25 minut na 180 stopinj.
ČAS PRIPRAVE: 15 minut + 1 ura vzhajanja
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja
Komentarji (0)