Presni tiramisu
SESTAVINE:
* 400 gramov mandljeve moke
* 400 gramov kokosove moke
* 200 gramov dateljnov
* 200 gramov kokosovega olja
* 1 dcl agavinega nektarja
* 1 dcl črne kave
* agar agar
* lecitin v prahu
* ekstrakt vanilije
OPIS POSTOPKA: Mandljevo moko prelijemo z decilitrom močne črne kave, dodamo 100 gramov stopljenega kokosovega olja in vanilijo. K temu primešamo še dateljnovo pasto, ki jo dobimo tako, da 200 gramov dateljnov do gladkega zmešamo s približno decilitrom vode (če želimo močnejši okus po kavi uporabimo namesto vode kavo). Kokosovo moko zmeljemo v kavnem mlinčku do finega. Gladko mleto moko nato v mešalniku premešamo z 1-2 dcl vode, 1 dcl agave in 100 grami stopljenega kokosovega olja. Vmešamo še 2 žlici lecitina v prahu in nekoliko ohlajen agar agar, pripravljen z vrelo vodo (približno 0,3 dcl). Dodamo še ščepec soli in dobro premešamo. Obe masi razpolovimo in izmenično razporedimo v plasteh. Postavimo v hladilnik za nekaj ur, da se strdi in po vrhu posipamo kakav v prahu. Uporabili smo tortni model s premerom 20 cm.
RECEPT SESTAVIL: Sašo Sketa
Komentarji (0)