Tiramisu z malinami
SESTAVINE:
* 3 rumenjaki
* 4 žlice eritritola
* 250 g mascarpone sira
* 200 g sladke smetane
* 200 g malin + 1 žlica eritritola
* 8 piškotov + 10 žlic mleka ali kave
OPIS POSTOPKA: Malinovo omako pripravimo tako, da pokuhamo 100 g malin z malo eritritola, potem pa omako precedimo skozi gosto sito, da odstranimo semena. Pustimo, da se ohladi. V ognjevzdržni skledi zmešamo rumenjake in eritritol ter kuhamo na pari, nenehno mešamo 5-10 minut, dokler se rumenjaki ne zgostijo in postanejo rahli (pazimo, da se skleda, v kateri so rumenjaki, ne dotika vode). Sladko smetano stepemo in 50 g prihranimo za kasneje. Ohlajenim rumenjakom dodamo preostalo stepeno smetano in mascarpone ter mešamo, dokler se zmes ne poveže. Za serviranje sladice pripravimo 4 skodelice. Piškote narežemo na manjše koščke in jih na kratko namočimo v mleku ali kavi. V kozarce izmenično dajmo vrsto piškotov, smetano z mascarponejem, malinovo omako in nekaj svežih malin. Nato spet sledijo piškoti, krema mascarpone, malinova omaka in sveže maline. Na koncu dodamo mascarpone ter okrasimo s sladko smetano in s svežimi malinami. Preden postrežemo, postavimo na 3 do 4 ure v hladilnik.
ČAS PRIPRAVE: 20 min
RECEPT PRIPRAVILA: Tamara Rumac
Komentarji (0)