Tofu paniran v mandljih
SESTAVINE:
*250 g tofuja
1 krožnik:
* 70 g moke
* 100 g vode
* Sol, poper (po okusu)
* Nekaj jušnih žlic kvasnih kosmičev (opcijsko)
* Ščep curryja ali kurkume (za barvo)
* 1 jušna žlica česna v prahu
Vse sestavine zmešamo.
2 krožnik:
* Mleti mandlji
Dodatne sestavine:
* Olivno olje za pečenje
OPIS POSTOPKA: 1 paket tofuja (250 g) stisnemo, da v njem ostane čimmanj vode. Razrežemo ga na 3 tanjše rezine. Vsako rezino najprej pomočimo v krožnik 1 in nato v krožnik 2.
V ponev zlijemo ekstra deviško olivno olje in popečemo tofu do hrustljavega na obeh straneh. Olje mora biti vroče, da se bo tofu zapekel hrustljavo. Nato tofu še približno 15 minut pečemo v pečici na 180 stopinjah Celzija.
Serviramo s prilogo po želji. Jaz sem za prilogo izbrala testenine v kremni česnovi omaki.
RECEPT PRIPRAVILA: Anja Geč
Komentarji (0)