Tofu skleda z arašidovo omako
SESTAVINE za 2 osebi:
* 250g tofuja
* 1 skodelica riža
* 1 skodelica kuhanega brokoli
* 1 skodelica kuhane cvetače
* 3 korenčki
* 4 žlice čičerike
* 1 rdeča paprika
* 3 žlice arašidovega masla
* cca 100 g grškega jogurta
* 2 žlici sojine omake
* 2 žlici mešanice semen
* sol
* poper
OPIS POSTOPKA: Na manjši kozici na sojini omaki popečemo tofu; riž skuhamo po navodilih na embalaži. Brokoli, cvetačo in korenje operemo in narežemo, ter damo kuhat. Medtem narežemo papriko in pripravimo omako iz 3 žlic arašidovega masla, grškega jogurta in 2 žlic sojine omake. Ko je riž skuhan ga serviramo na krožniku, skupaj s pečenim tofujem, kuhano zelenjavo, narezano papriko in vse skupaj prelijemo z arašidovo omako ter posujemo s poljubnimi semeni.
RECEPT PRIPRAVILA: Alja Poharc
Komentarji (0)