Tofu z indijskimi oreščki
SESTAVINE (za 2 osebi):
* 1 čajna žlička sezamovega ali kokosovega olja
* ½ čebule
* 1 velik korenček
* 1 steblo zelene
* 1 svež čili, neobvezno
* rumena in zelena paprika (ali rdeča)
* 200 g mariniranega tofuja
* ½ čajne žličke curryja
* ½ čajne žličke svežega ali posušenega ingverja
* 50 g indijskih oreščkov
* 1 paket steklenih rezancev (100 g) (ali špagetov brez OH)
Omaka:
* 4-5 žlic sojine omake
* 2 žlici sezamovega olja
* ½ čajne žličke tapiokine moke
* 4 žlice vode
OPIS POSTOPKA:
1. Indijske oreščke na suho prepražimo v ponvi (brez dodajanja maščobe) - toliko, da rahlo potemnijo. Preložimo jih v skodelico.
2. Pripravimo vse sestavine za vok: čebulo narežemo na rezine, čili in ingver (če imamo svežega) narežemo na majhne kocke, korenje na palčke, zeleno pa na kolobarje. Papriko narežemo na trakove. Tofu narežemo na palčke ali kocke.
3. Vok ali globoko ponev dobro segrejemo in na sezamovem (ali kokosovem) olju prepražimo rezine čebule in zelene do mehkega.
4. Nato dodamo trakove korenčka in nekaj minut pražimo na visoki vročini. Po potrebi prelijemo z malo vode. Dodamo trakove paprike, curryja, ingverja, čilija in palčke tofuja ter vse skupaj pražimo še 5 minut na zmernem ognju.
5. Medtem pripravimo omako - vse sestavine dobro premešamo v posodici. To prilijemo v vok in med mešanjem na kratko prepražimo, da se jed rahlo zgosti.
6. Odstavimo z ognja in postrežemo s steklenimi rezanci, ki smo jih pripravili po navodilih na embalaži. Vse obilno potresemo s praženimi indijskimi oreščki in takoj postrežemo.
ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Nikolina Dianežević
Komentarji (0)