Torta LCHF čokoladne sanje
Priporočamo, da čokoladno kremo pripravite 1 dan preden boste delali torto.
Sestavine za kokosov biskvit:
* 2 beljaka
* 50g grobe kokosove moke oz. nastrganega kokosa
* 25g sladila eritritol
Sestavine za mandljev biskvit:
* 2 beljaka
* 50g mletih mandljev ali mandljeve moke
* 1 žlička 100% kakava
* 25g sladila eritritol
Sestavine za čokoladno kremo:
* 500ml tekoče sladke smetane
* 200g temne čokolade
Sestavine za čokoladni obliv:
* 50g temne čokolade (vsaj 70%) ali 100% kakava v prahu
* 50g masla
Sestavine za mandljev krokant:
* 2 žlici mandljevih lističev
* pol žlice sladila eritritol
Sestavine za raffaello kroglice:
* 100g nastrganega kokosa oz. grobo mlete kokosove moke
* 30g sladila eritritol
* 100 ml tekoče sladke smetane (nesladkane)
* 25g zmehčanega masla
* nastrgan kokos za valjanje kroglic
OPIS POSTOPKA:
Čokoladna krema: Tekočo smetano segrejemo skoraj do vretja, odstavimo in vanjo dodamo sesekljano temno čokolado. Previdno premešamo, dokler se ne raztopi, prelijemo v posodo za stepanje in dobro ohladimo (najbolje čez noč v hladilniku). Ohlajeno čokoladno smetano stepemo z mešalcem na metlice v trdo kremo.
Biskvit - kokosov in mandljev: Beljaka stepemo v trd sneg, dodamo eritritol in z leseno kuhalnico vmešamo grobo kokosovo moko. Biskvit pečemo v okroglem pekaču obloženim s peko papirjem (cca 15 cm premera) 12 minut na 180 stopinj. Na enak način pripravimo tudi mandljev biskvit. Biskvita ohladimo. Na pladenj ali krožnik damo kokosov biskvit in premažemo s čokoladno kremo, nato prekrijemo z mandljevim biskvitom. Za lepo obliko si lahko pomagamo s tortnim obodom. Torto damo za nekaj ur v hladilnik.
Rafaelo kroglice: Vse sestavine zmešamo skupaj in maso postavimo v hladilnik za 1 uro. Nato oblikujemo kroglice, na sredino lahko dodamo mandelj in povaljamo v nastrganemu kokosu.
Mandljev krokant: Mandljev krokant pripravimo tako, da sladilo eritritol na kuhalni plošči v posodi segrevamo toliko časa, da se stopi, dodamo mandlje v lističih in mešamo, dokler ne začne temnet - pozor, hitro se nam lahko zažgejo.
Čokoladni obliv: Nad parno kopeljo stopimo maslo in temno čokolado. Premešamo in prelijemo čez torto s pomočjo žlice. Počakamo, da se malo strdi, nato torto okrasimo s kroglicami in mandljevimi lističi. Torto za nekaj časa postavimo v hladilnik in nato postrežemo.
ČAS PRIPRAVE: 2 uri dela + čakanje :)
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja
Komentarji (0)