Tortilje z mletim mesom
SESTAVINE:
* 500 g pustega mletega mesa
* 1 čebula (sesekljana)
* 1 strok česna (sesekljan)
* 1 rdeča paprika (narezana na majhne kocke)
* 1 konzerva (400 g) pelatov
* 2 žlici paradižnikovega koncentrata
* 1 žlička mlete paprike
* 1/2 žličke čilija (po želji)
* 1/2 žličke česna in čebule v prahu
* sol in poper po okusu
* 2 žlici olja za praženje
* 1 jajce
* polnozrnate tortilje
OPIS POSTOPKA:
V ponvi segrej olje in prepraži sesekljano čebulo, da postekleni. Dodaj sesekljan česen in papriko ter praži še 2 minuti. Primešaj mleto meso, ga razdrobi z lopatko in praži, dokler ne porjavi. Dodaj paradižnikov koncentrat, pelate, mleto papriko, čili, sol in poper. Premešaj in kuhaj na srednjem ognju 20 minut, da se omaka zgosti. Po želji lahko dodaš še katero drugo začimbo. Tortilje pogreješ na ponvi, vsako stran približno 30 sekund ter jih nadevaš z mesnim nadevom. Če želiš, lahko dodaš še pečeno jajce. Nato zaviješ in še enkrat popečeš na ponvi, da postane zlato rjave barve. Dober tek.
ČAS PRIPRAVE: 1 ura
RECEPT PRIPRAVILA: Nives Jakopič
Komentarji (0)