Tri colore sladica iz kozarca
SESTAVINE:
* 190 gramov moke
* 110 gramov kokosovega masla ali margarine – sobne temperature
* 80 gramov eritritola
* 10 gramov vanilijevega sladkorja
* 1 veliko jajce
* 100 gramov grškega jogurta ali skyra
* vrečka pecilnega praška ali vinskega kamna
* 5 žlic grenkega kakava v prahu
* ščep soli
* 2 – 2,5 dl poljubnega mleka/vode
* 2 lista želatine
* 250 ml sladke smetane
* 10 g sladkorja
* 1 žlička vanilijeve arome
* jagode
* limonin sok, po okusu
OPIS POSTOPKA: Sladkor, eritritol in maslo penasto umešamo. Jajce ločimo na rumenjak in beljak. Rumenjak vmešamo v masleno zmes, iz beljakov pa stepemo sneg. Presejano moko zmešamo skupaj s pecilnim praškom. V jajčno zmes postopoma vmešamo moko, sol in jogurt; na koncu vmešamo še sneg. Grenek kakav zmešamo z mlekom, da nastane fina zmes in vmešamo k svetli zmesi. Zmes razporedimo po manjšem pekaču, ki ga prej obložimo s peki papirjem. Pečemo cca. 12-15 minut na 200 stopinjah. Pečen je takrat, ko iz njega ven pride čist zobotrebec. Ohladimo, nato pa nadrobimo na majhne koščke. Koščke razporedimo v kozarčke, v katerih bomo servirali sladico. Želatino namočimo v hladni vodi. V kozico damo sladko smetano, sladkor in vanilijo. Segrevamo dokler se ne pojavijo prvi mehurčki. Odstavimo z ognja in dodamo odcejeno želatino. Premešamo in postavimo na stran, da se mešanica ohladi na sobno temperaturo. Nato jo prelijemo čez biskvit v kozarcih. Shranimo na hladno, najbolje čez noč, da nastane smetanova strjenka. Jagode očistimo in stresemo v multipraktik. Dodamo limonin sok (po okusu) in zmiksamo v gladek pire, s katerim prekrijemo smetanovo strjenko. Poljubno okrasimo.
ČAS PRIPRAVE: 20-30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Mateja
Komentarji (0)