Trifle črni gozdiček
SESTAVINE:
* najljubši čokoladni biskvit
* kozarec ali 2 vloženih višenj brez koščic
* sladkor v prahu po želji
* sladka smetana
* vaniljev ekstrakt
* vaniljev jogurt po želji
* češnjev liker
* kakav ali topljena čokolada
* liofilizirane višnje v čokoladi za dekoracijo
* višnje iz komposta za dekoracijo
* čokoladni posip za dekoracijo
OPIS POSTOPKA:
1. Najprej spečemo svoj najljubši čokoladni biskvit (ali pa ga kupimo).
2. Vzemite veliko elegantno stekleno posodo.
3. Trifle je sladica, ki se zlaga po plasteh.
4. V stekleno posodo nalagajte plasti po naslednjem vrstnem redu:
- plast čokoladnega biskvita (prelijete z nekaj žlicami soka iz kompota in češnjevega likerja) - plast vloženih višenj (lahko posujete s sladkorjem v prahu)
- tanka plast stepene sladke smetane zmešane z vaniljevim jogurtom in ekstraktom po okusu
- lahko dodate še tanko plast čokoladne smetane (dodali ste ji kakav ali stopljeno čokolado)
5. Sloje ponavljajte vse do vrha posode.
6. Zadnji sloj je smetana. Dekorirajte z višnjami (v kompotu), češnjami v čokoladi in čokoladnim posipom.
7. Super je, če sladico postavite čez noč v hladilnik, da se okusi prepojijo.
8. Trifle postrežete vpričo gostov z večjo žlico ali lopatko (kot grmado) v posodice ali na desertne krožnike.
ČAS PRIPRAVE: 1-2 uri + hlajenje čez noč
RECEPT PRIPRAVILA: Katra Crep
Komentarji (0)