Šipkovo olje z vitaminom E 1+1 GRATIS

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund
Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje
Trifle črni gozdiček
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Trifle črni gozdiček

SESTAVINE:
* najljubši čokoladni biskvit
* kozarec ali 2 vloženih višenj brez koščic
* sladkor v prahu po želji
* sladka smetana
* vaniljev ekstrakt
* vaniljev jogurt po želji
* češnjev liker
* kakav ali topljena čokolada
* liofilizirane višnje v čokoladi za dekoracijo
* višnje iz komposta za dekoracijo
* čokoladni posip za dekoracijo

OPIS POSTOPKA:
1. Najprej spečemo svoj najljubši čokoladni biskvit (ali pa ga kupimo).
2. Vzemite veliko elegantno stekleno posodo.
3. Trifle je sladica, ki se zlaga po plasteh.
4. V stekleno posodo nalagajte plasti po naslednjem vrstnem redu:

  • plast čokoladnega biskvita (prelijete z nekaj žlicami soka iz kompota in češnjevega likerja) - plast vloženih višenj (lahko posujete s sladkorjem v prahu)
  • tanka plast stepene sladke smetane zmešane z vaniljevim jogurtom in ekstraktom po okusu
  • lahko dodate še tanko plast čokoladne smetane (dodali ste ji kakav ali stopljeno čokolado)

5. Sloje ponavljajte vse do vrha posode.
6. Zadnji sloj je smetana. Dekorirajte z višnjami (v kompotu), češnjami v čokoladi in čokoladnim posipom.
7. Super je, če sladico postavite čez noč v hladilnik, da se okusi prepojijo.
8. Trifle postrežete vpričo gostov z večjo žlico ali lopatko (kot grmado) v posodice ali na desertne krožnike.

ČAS PRIPRAVE: 1-2 uri + hlajenje čez noč 
RECEPT PRIPRAVILA: Katra Crep

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti
Midas Pixel