Tunini polpeti
SESTAVINE:
* 1 jajce
* 1 konzerva tune
* 2 žlici ovsenih kosmičev
* 2 žlici polnozrnate moke
* 2 žlici koruze
* strok česna
* pol manjše čebule
* sol
* drobnjak
OPIS POSTOPKA: Nasekljamo strok česna in polovico manjše čebule ter ju popražimo na poljubnem olju. Proti koncu praženja dodamo koruzo, da se še ta nekoliko popeče. Med tem časom jajce ubijemo v posodo in ji primešamo konzervo tune (svetujem, da tuno v olju prej odcediš). Nato dodamo še ovsene kosmiče, moko in koruzo s čebulo ter česnom. Zmes dobro premešamo, v primeru, da bi bila zmes pregosta dodamo nekaj vode. Iz te zmesi oblikujemo polpete, ki jih popečemo iz obeh strani. Ko jih postrežeš lahko čez njih dodaš tudi nekaj light sira – po želji. Tunini polpeti so odlični kot priloga k glavnemu obroku ali kot malico med obroki.
ČAS PRIPRAVE: 15 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Gaber
Komentarji (0)