Tutti frutti - sadna torta s krhkim arašidovim dnom
SESTAVINE:
Za testo (pekač premera 27-28 cm):
* 200 g moke
* 50 g arašidove moke
* 1 žlica kakava
* 3 žlice sladkorja (ali nadomestka sladkorja)
* 130 g masla
* 1 jajce
* 1 velika žlica kisle smetane
* 1/4 žličke soli
* ščep čilija
Sestavine za kremo:
* 250 g mascarpone sira
* 1,5 dcl sladke smetane za stepanje
* 150 g sadnega jogurta (mango & pasijonka)
* 50-100 g bele čokolade (odvisno kako sladki ste)
* 1 žlica iztisnjenega soka limete
* limetina lupinica
Sestavine za preliv:
* 2,5 dcl multivitaminskega soka
* 1 svetli preliv za torte
Ostale sestavine:
* 1 žlica zeliščnega medu
* 1/2 manga
* maline in drugo sadje
* sladkor v prahu za posip (ali eritritol)
* + malo masla za pekač
OPIS POSTOPKA: Suhe sestavine za piškotno dno presejemo, premešamo, naredimo jamico, vanjo ubijemo jajce, dodamo kislo smetano, ob strani pa razporedimo na lističe narezano maslo. Iz sestavin za piškotno dno zamesimo testo. Pekač premažemo z maslom, testo razvaljamo in ga razporedimo po pekaču. Testo z vilico prepikamo ter obložimo z žlicami ali fižolom, da se med peko ne dvigne. Testo pečemo v že ogreti pečici na 180 stopinj nekje 10 -15 minut (odvisno od pečice). Piškotno dno ohladimo in ga zelo na tanko pokapljamo z zeliščnim medom.
Vse sestavine za kremo morajo biti direktno iz hladilnika - hladne. Čokolado stopimo nad vodno kopeljo in jo nekoliko ohladimo, še vedno mora biti lepo tekoča, svilena.
Mascarpone sir z mešalnikom raztepemo, vmešamo stopljeno čokolado, limetin sok, lupinico in sladko smetano, ki smo jo stepli z jogurtom v gosto kremo. Na koncu z lopatko vmešamo v kremo še narezano sadje. Hladno kremo razporedimo po piškotnem dnu. Obliv skuhamo po navodilu proizvajalca z 2,5 dcl sadnega soka. Ko se obliv nekoliko ohladi in začne zgoščevati, ga polijemo po hladni kremi in obložimo s sadjem.
RECEPT PRIPRAVIL: Urška iz 220 stopinj poševno
Komentarji (0)