Vanilijevi Cupcakes z borovničevim chia nadevom
SESTAVINE:
Biskvit:
* 90 g pšenične bele moke Malinca
* 3 g pecilnega praška
* ščep soli
* 20 g masla (sobna temperatura)
* 40 g rastlinskega olja
* 100 g sladkorja
* 1 srednje veliko jajce
* 55 g kisle smetane
* 1 čajna žlička vaniljeve arome
* 125 g mleka po izbiri
Nadev:
* 100 g borovnic (svežih ali zamrznjenih)
* 1 čajna žlica chia semen Malinca
* 2 jedilni žlici vode
Krema:
* 190 g lahkega mascarpone sira (sobna temperatura, če bo hladen bo strdil čokolado in ne bo gladka krema)
* 100 g bele čokolade (stopljene in ohlajene na sobno temperaturo)
Posip:
*barvne mrvice
OPIS POSTOPKA: Pečico segrejte na 165 stopinj. V posodi zmešajte moko, pecilni prašek in sol. V ločeni posodi s pomočjo ročnega mešalnika kremasto vmešajte maslo, sladkor in olje. Mešajte nekje 2 minuti. Dodajte jajce in premešajte. Ko je jajce popolnoma primešano dodajte še vanilijo in kislo smetano.
Mokrim sestavinam dodajte polovico suhih sestavin in mleko. Z ročnim mešalnikom premešajte vse, dokler se ne poveže, nato pa dodajte še preostanek suhih sestavin in dobro premešajte.
Zmes razporedite v pekač za mafine, obložen z lističi za peko, nekje do 3/4 visoko. Pecite 25 minut oz. tako dolgo, da vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.
Medtem pripravite nadev. V loncu na nizkem ognju pokuhajte borovnice skupaj z vodo tako dolgo, da se zmehčajo in spustijo nekaj soka. Nato jih z vilicami zmečkajte v pire in dodajte chia semena. Vse dobro premešajte in pustite na strani.
Ko se cupcakes oz. kolački ohladijo, iz sredine izdolbite manjšo luknjo, kamor boste nadevali borovničev pripravek. Pomagajte si s čajno žličko, luknje pa ne izdolbite pregloboko, da nadev ne bo gledal ven. Na koncu pripravite še kremo. Zmešajte mascarpone sir s stopljeno čokolado, oboje naj bo sobne temperature. Zmes nadevajte v vrečko za dekoriranje in okrasite svoje kolačke.
Po želji jih lahko posujete z barvnimi mrvicami.
Komentarji (0)