Veganska čokoladna torta
SESTAVINE:
* 200 g moke
* 160 g sladkorja (oz. zdravega nadomestka - eritritola)
* 35 g temnega kakava
* Ščep soli
* Žlička jabolčnega kisa
* Zvrhana žlička sode bikarbone
* 85 ml sončničnega olja
* 260 ml vode
Preliv:
* 250 g čokolade (temna)
* 100 ml kokosove smetane
OPIS POSTOPKA: V posodi zmešamo moko, sodo bikarbono, kakav, sladkor in sol ter sestavine dobro premešamo. Naredimo dve manjši jamici in v prvo vlijemo kis, v drugo pa olje. Zraven prilijemo še vodo in vse na hitro premešamo z metlico, da dobimo gladko maso. Biskvit zlijemo na pekač, ki ga prej obložimo s peki papirjem ter pečemo na 180 stopinj Celzija približno 30-40 minut. Ko je biskvit pečen ga ohladimo in odstranimo iz pekača. V kozici segrejemo smetano in dodamo sesekljano čokolado. Dobro mešamo in počakamo nekaj minut, da se čokolada povsem stopi. Torto prelijemo s čokolado in okrasimo s poljubnim sadjem.
ČAS PRIPRAVE: 20 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Nives Jakopič
Komentarji (0)