Veganska eksotična pojedina
SESTAVINE:
* testenine brez ogljikovih hidratov
* baby corn v kisu (koruza v obliki majhnih storžov)
* tanki fižol v stročju (skuhan predhodno ali vložen)
* korenček
* čebula
* sojina omaka
* žlica arašidovega masla
* majhne kepice koruznih cmočkov (koruzni zdrob, voda, žlička arašidovega olja)
* veganski sir
* sol
* poper
* malo currya
* malo sojinega napitka
OPIS POSTOPKA: Na dveh žlicah vode malce podušimo čebulo (olje ni potrebno za to, da čebula porjavi in odda okus, z vodo se to ustvari zelo lepo). Nato dodamo korenček, vložene koruzne storže in kuhan stročji fižol (skuhan predhodno, lahko uporabite tudi vloženega v kisu). Pokrijemo s pokrovko, da se vse skupaj malce poduši.
V skodelici nato pripravimo koruzni zdrob, ki mu dodamo vodo in malce olja. Oblikujemo z žlico zelo majhne kepice koruznih cmočkov, ki jih dodamo mešanici in pokrijemo s pokrovko, da se vse skupaj poduši in pokuha. Če je potrebno dodamo kakšno zajemalko vode. Čez 10 minut mešanici dodamo arašidovo maslo, ki ga v skodelici pomešamo z žlico ali dvema vode. Dodamo še sojino omako, sol in poper, malo currya.
V posebni posodi v vrelo vodo samo namočimo testenine brez ogljikovih hidratov (oz. jih toplotno obdelamo po navodilih proizvajalca) in jih premešamo z eksotično mešanico zelenjave. Serviramo na krožnik in če želimo po vrhu posujemo nariban veganski sirček ali nariban tofu.
ČAS PRIPRAVE: 15 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Tanja Mojzer
Komentarji (0)