Veganska jabolka v ''šlafroku''
SESTAVINE:
* 2 manjši jabolki
* 1 lonček pirine moke
* 1 žlička pecilnega praška
* 1 žlica kokosovega sladkorja
* majhen ščepec soli
* ščep cimeta
* 1/3 lončka rastlinskega mleka
* 1/3 lončka radenske
* ½ žličke burbonske vaniljeve paste
* hladno stiskano sončnično olje
OPIS POSTOPKA: Olupimo jabolki, ju narežemo na kolobarje in odstranimo sredico. Nato pripravimo maso, ki bo podobna tisti za palačinke, le da mora biti precej gostejša. Skupaj zmešamo moko, pecilni sladkor, kokosov sladkor, ščep soli in cimeta, nato pa dodamo še mleko, radensko in pol žličke burbonske vaniljeve paste. Če je masa pregosta dodamo še malce tekočine, v nasprotnem primeru pa moke. Dno ponve prekrijemo z oljem in počakamo, da se segreje. Kolobarje jabolk najprej pomočimo v maso, nato pa jih popečemo po obeh straneh do zlato rjave barve. Če se prehitro obarvajo rjavo, zmanjšamo ogenj. Pečena jabolka polagamo na papirnato brisačko in jih pojemo še tople!
RECEPT PRIPRAVILA: Monika Škorjanc - earthlymonika
Komentarji (0)