Veganska krema za čokoladno torto
SESTAVINE:
* 300 g kokosove kreme za stepanje
* 150 g temne čokolade
* 2 jušni žlici sladkorja
* 250 g veganskega mascarponeja
OPIS POSTOPKA: Kokosovo kremo stepemo z električnim mešalnikom. Namesto že pripravljene kreme lahko uporabimo tudi pločevinko polnomastnega mleka, ki jo za čez noč postavimo v hladilnik. Uporabimo le zgornji strjeni del. Zamenjala lahko vpliva na končno teksturo kreme. Dodamo sladkor in mascarpone. Na pari stopimo čokolado in stopljeno vmešamo v kremo. Za nekaj ur postavimo v hladilnik, da se malo strdi. Kremo je lažje brizgati oziroma nanašati na torto preden je popolnoma ohlajena. Krema odlično paše v čokoladno torto z čokoladnim biskvitom in sadno marmelado.
ČAS PRIPRAVE: 10 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Anja Geč
Komentarji (0)