Veganska rižota z tofujem in hokaido bučo
SESTAVINE (za 2 osebi):
* 120 g mix riža (črni, rjavi in bel)
* 250 g pire hokaido buče (domač ali kupljen)
* 100 g tofuja narezanega na majhne kocke
* por
* 3 nasekljani korenčki
* 1 žlica koncentrata iz paradižnika
* 2 stroka česna
* začimbe (sol, poper, kurkuma, sladka paprika, peteršilj ali drugo po okusu)
* 1 žlica olja
* prb. 250 ml vode
OPIS POSTOPKA: Na žlici olja prepražimo por in korenček, dodamo česen da zadiši. Postopoma dodajamo pire iz hokaido buče. Pokuhamo 5 min in dodamo riž. Zalijemo z vodo, raje jo dodamo nekaj več kot piše na embalaži oz. dodajamo sproti po potrebi, da bo rižota sočna. Začinimo po želji, dodamo še paradižnikov koncentrat in kuhamo glede na navodila na embalaži (30-40 min). Odlična je tudi naslednji dan, dober tek :)
ČAS PRIPRAVE: 1h
RECEPT PRIPRAVILA: Erika Debevec
Komentarji (0)