Veganska vroča čokolada
SESTAVINE:
* 350 ml + 2 žlici veganskega napitka (koksovega, mandljevega, ovsenega,...)
* 2 žlici kokosovega sladkorja
* 3 žlice kakava v prahu
* 1/4 žličke soli
* 1 žlica koruznega škroba
* 1/4 vanilije v prahu
* 50 g čokoladnih kapljic
OPIS POSTOPKA: V posodo za kuhanje dodaj veganski napitek, kokosov sladkor, kakav v prahu in sol. Dobro premešaj in zavri. V manjšo posodico dodaj koruzni škrob, 2 žlici veganskega napitka in dobro premešaj. Mešanico koruznega škroba in veganskega napitka postopoma dodajaj v čokoladno mešanico. Ko se vse skupaj zgosti, še kuhaj približno 5 minut (ne pozabi nenehno mešati mešanice). Na koncu dodaj še vanilijo v prahu, čokoladne kapljice in vse skupaj dobro premešaj. Vročo čokolado postrezi samostojno ali pa ji dodaj še stepeno vegansko smetano za stepanje in naribano čokolado.
RECEPT PRIPRAVIL: Gašper Plankar
Komentarji (0)