Veganske cimetove rolice
Garantiram ti, da te bodo te veganske cimetove rolice navdušile. Res je, da so malo drugačne, a zato nič okusne.
SESTAVINE:
Za testo:
* 4 lončki pirine moke
* 1 paket suhega kvasa
* 1 lonček mlačnega (rastlinskega) mleka
* ½ lončka stopljenega kokosovega masla
* ½ žličke soli
* 1 žlica kokosovega sladkorja
Za cimetov nadev:
* 4½ žlice stopljenega kokosovega masla
* ½ lončka kokosovega sladkorja
* 3 - 3 ½ žličke cimeta v prahu
OPIS POSTOPKA: Najprej pripravimo kvasec- v skodelici zmešamo paketek suhega kvasa, ščep sladkorja, 2 žlici moke in malo mlačne vode. Pokrijemo in pustimo stati 10 minut. V večji posodi zmešamo moko, sol in žlico kokosovega sladkorja. Stopimo kokosovo maslo in mu dodamo rastlinsko mleko, ki ga rahlo segrejemo, nikakor pa ne preveč. V posodo z moko postopoma dodajamo tekoče sestavine (kvasec, maslo, mleko) in vse skupaj zgnetemo v fino testo, ki ga pustimo vzhajati 1 uro. Vzhajano testo, na rahlo pomokani površini, razvaljamo v tanek pravokotnik. Premažemo ga s stopljenim kokosovim maslom. V manjši posodi ci zmešamo kokosov sladkor in cimet ter ju enakomerno porazdelimo po testu. Testo zrolamo kot rolado, da dobimo dolgo kačo. Narežemo jo na 2-3 cm debele kose, ki jih dovolj narazen postavimo na s peki papirjem obložen pekač. Rolice položimo direktno v še ne segreto pečico in jih pustimo, da vzhajajo, medtem ko pečico nastavimo na 180 °C. Pečemo jih okoli 25 minut oz. tako dolgo, da se po vrhu nežno zlato obarvajo. Ker hočemo, da so mehke, pazimo, da jih ne prepečemo.
RECEPT PRIPRAVILA: Monika Škorjanc - earthlymonika
Komentarji (0)