Veganski bagels
SESTAVINE:
* 250 ml pšenične moke
* 150 ml sojinega napitka - toplega
* 2 žlički sladkorja
* 1/2 žličke suhega kvasa
* 1/2 žličke soli
* javorjev sirup
* mak, sezam, črni sezam, mleta bučna semena (posip)
OPIS POSTOPKA: V manjšo posodico dodaj sojin napitek in sladkor. Dobro premešaj. Nato dodaj kvas, premešaj in pusti stati okoli 10 minut. V večjo posodo dodaj pšenično moko, sol in premešaj. Dodaj mešanico sojinega napitka/kvasa/sladkorja in dobro premešaj. Testo prestavi na pomokano površino in ga gneti okoli 5-10 minut. Nato pa ga pokrij s kuhinjsko krpo in ga pusti vzhajati 1-2 uri. Vzhajano testo prestavi na pomokano površino in ga razdeli na 4 dele. Vsak del pregneti, ga oblikuj v kroglico, naredi luknjico in ga oblikuj v bagel. Na koncu vse skupaj pokrij s kuhinjsko krpo in pusti stati okoli 15 minut. Pečico prižgi na 180 °C in obloži pekač s peki papirjem. V večji lonec dodaj vodo in jo zavri. Dodaj javorjev sirup in dobro premešaj. Bagel previdno dodaj v vodo in ga kuhaj na vsaki strani okoli 1 minute. Prestavi ga na krožnik in ga pusti stati okoli 1 minuto, nato ga pomoči v posip in postavi na pekač. Ponovi postopek za preostale 3 bagels. Pekač postavi v pečico za okoli 20-30 minut. Pečene bagels ohladi in uživaj!
RECEPT PRIPRAVIL: Gašper Plankar
Komentarji (0)