Veganska verzija "butter chicken" jedi
SESTAVINE:
Za mariniran brokoli:
* 450 g brokolija
* olivno olje
* poper
* himalajska sol
* česen v prahu
* kajenski poper v prahu
Sestavine za veganskega piščanca:
* 150 g tofuja mariniranega v začimbni mešanici za piščanca
ali
* 150 g veganskega predpipravljenega "piščanca"
"Butter tofu" omaka:
* 1 manjša čebula
* 2 mladi čebuli
* olivno olje
* 150 ml temne jušne osnove
* 1 jušna žlica sojine omake, brezglutenske
* 1/2 čajne žličke ingverja v prahu
* 1/2 čajne žličke kurkume
* 1/2 čajne žličke česna v prahu
* 400 ml kokosovega mleka
* 300 ml paradižnikove mezge
* 2 jušni žlici masla indijskih oreščkov
* 3 jušne žlice curry paste
* 2 jušni žlici suhega peteršilja
* svež peteršilj za okras
* sol in poper
OPIS POSTOPKA: Najprej pripravimo brokoli. V pekaču ga polijemo z mešanico olivnega olja, popra, himalajske soli, česna v prahu in kajenskega popra v prahu. Pečemo približno 45 minut na 180 stopinjah Celzija. Vmes skuhamo riž in pripravimo "piščanca". Kupimo lahko predpripravljenega veganskega piščanca ali pa sami mariniramo tofu v začimbni mešanici za piščanca in ga nato popečemo na ponvi na olivnem olju. Nato se lotimo omake. Na majhne koščke nasekljamo 1 manjšo belo čebulo in 2 mladi čebuli. Prepražimo na olivnem olju. Zalijemo z 150 ml temne jušne osnove, ki smo ji primešali 1 jušno žlico sojine omake, pol čajne žlice mletega ingverja, pol čajne žlice kurkume in pol čajne žlice česna v prahu. Kuhamo približno 5 minut. Vmes dobro zmešamo 400 ml kokosovega napitka v konzervi, 2 jušni žlici masla indijskih oreščkov, 3 jušne žlice curry paste, sol in poper. Ko so sestavine lepo povezane, dodamo še 300 ml paradižnikove mezge in 2 jušni žlici suhega peteršilja. Kuhamo še 10 do 20 minut. Vse tri sestavine postrežemo skupaj. Recept je za dve do tri porcije.
ČAS PRIPRAVE: 45 min do 1 ura
RECEPT PRIPRAVILA: Anja Geč
Komentarji (0)