Veganski marmorni kolač
SESTAVINE:
* 3 žlice kakava v prahu + 4 žlice tople vode
* 120 g tofuja
* 200 ml sojinega mleka
* 1 žlica jabolčnega kisa
* 2 skodelici bele moke
* 2 žlici koruznega škroba
* 1 žlička pecilega praška
* 1/2 žličke sode bikarbone
* 1/2 žličke soli
* 1 + 1/3 skodelice sladkorja
* 1 vanilijev sladkor
* 1/2 skodelice margarine
* 3 žlice sončničnega olja
Glazura:
* 1 skodelica temne čokolade
* 1 skodelica kokosovega mleka iz pločevinke
* Pest orehov
Opis postopka: Tofu, sojino mleko in jabolčni kis damo v blender in zmiskamo do gladkega. V drugi posodi zmešamo moko, škrob, pecilni prašek, sodo bikarbono ter sol, sladkor in vanilijev sladkor. Dodamo stopljeno margarino in olje, nato pa vmešamo še pripravljene mokre sestavine. Maso razpolovimo in v eno polovico vmešamo kakav v prahu zmešan s toplo vodo. Testo izmenično vlivamo v namaščen pekač in pečemo 60 minut na 180 stopinj celzija. Za čokoladno glazuro segrejemo kokosovo mleko in v njem raztopimo koščke temne čokolade. Dobro premešamo in postavimo v hladilnik za vsaj 1 uro. Pečen kolač najprej dobro ohladimo, nato pa polijemo z čokoladno glazuro in potresemo z orehi.
ČAS PRIPRAVE: 1 ura + 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Čeperlin
Komentarji (0)