Veganski mini malinini rogljički
SESTAVINE:
* 1 sveže listnato testo
* pest zamrznjenih malin
* 1 žlička moke
* 1 žlička kokosovega sladkorja
* sladkor v prahu, za posip
OPIS POSTOPKA: Pekač obloži s peki papirjem in prižgi pečico na 200 °C (oziroma na temperaturo navedeno na embalaži). Listnato testo postavi na pomokano površino in ga razgrni. Vzemi ravnilo in na vsakih 7 cm (spodnji rob) naredi zarezico. Ponovi za celoten spodnji rob testa. Nato vzemi ravnilo in na zgornjem robu pri 3,5 cm naredi zarezico. Nato na vsakih 7 cm naredi zarezico in ponovi za celoten zgornji rob testa. S tem postopkom boš dobil enakomerno velike rogljičke. Z ravnilom si lahko označiš tudi kje boš testo zarezal za robove rogljičkov. V posodici zmešaj zamrznjene maline, moko in kokosov sladkor. Vzemi košček testa, dodaj 3-4 maline in zavij proti konici testa. Postopek ponovi za preostalo testo. Pekač postavi v ogreto pečico, za 15-20 minut, oziroma jih peci po navodilih navedenih, na embalaži listnatega testa. Rogljičke po želji posuj s sladkorjem v prahu.
RECEPT PRIPRAVIL: Gašper Plankar
Komentarji (0)