Veganski mlečni riž z borovnicami in sivko
SESTAVINE:
Sivkin sirup:
* 50 g sladkorja
* 50 ml vode
* 1/2 žlice jedilne sivke
Borovničev pire:
* 100 g zamrznjenih borovnic
* 1/2 žličke limoninega soka
* 2 žlici sivkinega sirupa
* 2 žlički koruznega škroba
* 2 žlički vode
Veganski mlečni riž:
* 100 g riža
* 400 ml sojinega napitka
* ščepec soli
* 1/4 žličke vanilije v prahu
* 1 žlička sladkorja
OPIS POSTOPKA:
Sivkin pire: V posodo za kuhanje dodaj vse sestavine, dobro premešaj in zavri. Odstavi, pokrij in pusti stati okoli 15 minut. Sivkin sirup precedi, postavi v kozarček in ohladi. V hladilniku zdrži do 1 tedna.
Borovničev pire: V posodo za kuhanje dodaj zamrznjene borovnice in limonin sok. Zavri in kuhaj toliko časa, dokler se borovnice ne zmehčajo. V manjši posodici zmešaj koruzni škrob in vodo. Med mešanjem dodaj maso borovnicam in kuhaj okoli 5 minut. Odstavi in rahlo ohladi. Dodaj sivkin sirup in vse skupaj zmešaj s paličnim mešalnikom. Postavi v hladilnik.
Veganski mlečni riž: V posodo za kuhanje dodaj riž, sojin napitek, sol, sladkor in vanilijo. Premešaj, zavri in kuhaj okoli 40 minut. Vmes večkrat premešaj. Kuhan veganski mlečni riž prestavi na 2 krožnika, dodaj borovničev pire s sivko in po želji narezane mandlje in sveže borovnice.
RECEPT PRIPRAVIL: Gašper Plankar
Komentarji (0)