Veganski snickerdoodle muffini
SESTAVINE:
* 256g moke
* 50g kokosovega olja
* 160g kokosovega sladkorja
* 60ml toplega sojinega mleka
* 1 zlicka vanilijevega ekstrata
* 1 žlička pecilnega praška
* 1 žlička sode bikarbone
* Ščepec soli
* Rozine
Za preliv:
* 3 žlice kokosvega sladkorja
* 1 žlička cimeta
* Stisnjen limonin sok
OPIS POSTOPKA: Pečico segrejemo na 180 stopinj. V posodi zmiksamo sladkor in olje za približno 1-2min, nato dodamo mleko in vanilijev ekstrat. V drugi posodi zmešamo preostale suhe sestavine, ki jih nato presujemo v prvo posodo in zmešamo. Ko je masa dobro zmešana dodamo še rozine. Dobljeno maso razdelimo v model za muffine. Muffine pečemo od 10-12 min oziroma dokler niso dobro pečeni. Ko so pečeni, jih pustimo na pultu, da se ohladijo. V globok krožnik vsujemo sladkor in cimet in zmešamo. Vrhnji del muffinov premažemo s sokom limone in presujemo z mešanico sladkorja in cimeta. Postrežemo.
RECEPT PRIPRAVILA: Klara Rutar
Komentarji (0)