Vegansko ajdovo pecivo z jabolki in banano
SESTAVINE (za pekač 25x21 cm):
* 200 g ajdove moke
* 80 g mletih mandljev
* 20 g koruznega škroba / vaniljevega pudinga / moke
* 120 g suhih datljev
* 240 ml kokosovega mleka
* 80 g jabolčne čežane z banano brez dodanega sladkorja (Hofer)
* 1/4 čž soli
* 1/2 čž sode bikarbone
* 1 čž pecilnega praška iz vinskega kamna
* 60 ml limoninega soka
* 1 banana
* 1 jabolko
OPIS POSTOPKA: Segrejemo kokosovo mleko in mu dodamo datlje in limonin sok ter pustimo 30 min, da se datlji zmehčajo. Nato dodamo jabolčno čežano in vse skupaj zmiksamo do gladkega. V drugi posodi združimo mandlje, ajdovo moko, koruzni škrob, pecilni prašek in sodo bikarbono. Dobro premešamo z metlico. Mokre in suhe sestavine združimo, dobro premešamo. Segrejemo pečico na 180°, pekač obložimo z peki papirjem in nanj enakomerno razporedimo maso. Jabolko razrežemo na krhlje, banano na kolobarje in dekoriramo. Pecivo pečemo v pečici 45 min oz. toliko časa, da zobotrebec ostane suh, ko pecivo prebodemo. Dober tek :)
ČAS PRIPRAVE: 1h 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Erika Debevec
Komentarji (0)