Velikonočna kokosova juha
SESTAVINE:
* 5 žlic olivnega olja
* 1 manjša rdeča čebula
* 4 manjši korenčki
* 2 bučki
* 200 g riža
* 200 ml vode
* pest peteršilja
* 300 ml kokosovega mleka
* 6 jajc
* 3 jajca, trdo kuhana, lahko tudi ostanek pirhov
* ščep soli
OPIS POSTOPKA: Najprej narežemo čebulo, korenje in bučki na manjše kocke. V kozici na olivnem olju prepražite čebulo, korenje in bučki, da lepo za dišijo. Dodajte riž, premešajte in zalijte z vodo. Ko zavre, temparaturo znižajte, v kozico stresite peteršilj in zlijte kokosovo mleko. Solite po okusu in nato kuhajte, da se juha zgosti oz. da se riž skuha do mehkega. Vmes večkrat premešajte. Med tem pripravite šest poširanih jajc. Lonec napolnite z vodo, dodajte 2 žlici belega kisa. Ko voda zavre s kuhalnico zavrtite po vodi v smeri urinega kazalca,da nastane vrtinec. Nato pa razbije jajce v vrtinec, jaz sem poširala eno po eno, strokovnjaki pa znajo več hkrati :p. Juho prelijte v krožnike, v vsakega denite posirano jajce, dodatno začinite po okusu in okrasite s polovico trdo kuhanega jajca.
ČAS PRIPRAVE: 45 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Maja Kocjan
Komentarji (0)