XXL ameriški donut
SESTAVINE:
Suhe sestavine:
* 2 lončka pirine moke
* 1 lonček eritritola
* 2 čajni žlički vinskega kamna
* 1 čajna žlička cimeta
* 1/2 čajne žličke muškatnega oreščka
* 1 vaniljin sladkor
* ščepec soli
Mokre sestavine:
* 2 jajci
* 2 žlici stopljenega masla
* 1 lonček mleka
* 2 čajni žlički vaniljevega ekstrakta
Dekoracija:
* 2 žlici sirnega namaza ali kisle smetane zmešamo
* 2 žlici kokosovega sladkorja
* mleko
* čokolade mrvice, pisani bonboni...
OPIS POSTOPKA: Suhe sestavine zmešamo v eni skledi, mokre pa posebej v drugi. Mokre sestavine dodamo k suhim in premešamo. Vlijemo v pekač za šarkelj. Pečemo 30 min na 190 °C. Pripravimo preliv - namaz oz. kislo smetano zmešamo s kokosovim sladkorjem in malo mleka, da dobimo tekoč preliv s katerim prelijemo nekoliko ohlajen krof. Na koncu ga še potresemo s čokoladnimi mrvicami, pisani bonboni, ipd. dodatki.
ČAS PRIPRAVE: 50 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Urška Kostanjevec
Komentarji (0)