ZA KUŽKE: Riž s piščancem
Če ima kuža prebavne motnje, npr. drisko, mu lahko skuhamo riž s piščancem. Moj Boi je imel take težave k sreči le dvakrat. Namesto briketov je dva dni jedel riž s piščancem in težav je bilo hitro konec.
SESTAVINE:
* 1 lonček riža
* 1 lonček piščančjih prsi
* 1 žlica olivnega olja
PRIPRAVA: Najprej zavremo vodo. Količino vode prilagodimo vrsti riža, ki ga bomo uporabili. Ko voda zavre, vanjo dodamo eno žlico olivnega olja, lonček riža in piščančje prsi, ki smo jih pred tem narezali na manjše koščke. Rižoto 20 minut kuhamo na srednji temperaturi. Preden rižoto ponudimo kužku, počakamo, da se ohladi. Riž s piščancem lahko hranimo v hladilniku največ tri dni.
ČAS PRIPRAVE: 10 minut + 20 minut kuhanje
RECEPT PRIPRAVILA: Nastja
Komentarji (0)