Žitne rezine za zajtrk ali malico
Žitne rezine so super izbira za takrat, ko nimaš časa pripravljati zajtrka ali malice. Jaz si jih pripravim med vikendom in jih potem zobam celi teden. Hranim pa jih v zaprti stekleni posodi.
SESTAVINE (za 8 rezin):
* 125g datljev
* pol žličke cimeta
* ščepec 100% vanilje
* 200 ml vode
* 20g suhih goji jagod
* 20g suhih murv
* 40g bučnih semen
* 75g lanenih semen
* 30g kakavovih zrnc
* 15g chia semen
* 15g corn flakes-a
* 50g ovsenih kosmičev
OPIS POSTOPKA:
1. Segrej pečico na 180 stopinj in v pekač položi peki papir.
2. Datljeva krema: Datlje nareži na majhne koščke, dodaj cimet in vaniljo, ter 200ml hladne vode. Kuhaj do vretja in nato pusti vreti še 5 minut.
3. V blender/smoothie maker/multipraktik dodaj datljevo kremo, dodaj ovsene kosmiče in dobro zmiksaj.
4. Dodaj še preostale sestavine in dobro premešaj z rokami. Dobljeno maso razporedi v pekač na željeno debelino. Jaz sem razporedila na velikost 20 x 15 cm.
5. Peči v segreti pečici 30 minut, počakaj da se ohladi in razreži na poljubno velike žitne rezine.
Nasvet: goji jagode so bolj sočne, če jih prej namočimo v vodo za kakšno uro. Ni pa obvezno.
ČAS PRIPRAVE: 10 minut + peka
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja
Komentarji (0)