Zmagovalci 40 % CENEJE

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje
Zapečene testenine s tuno
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Zapečene testenine s tuno

SESTAVINE:

* 500g testenin farfalle

* 1 manjša čebula

* 1 strok česna

* 400 g bio koščkov paradižnika iz pločevinke

* 1 bio koruza iz pločevinke

* 3 manjše konzerve tune v olivnem olju

* 1 jajce

* 1 lahka kisla smetana

* himalajska sol

* poper

* peteršilj

* bazilika



OPIS POSTOPKA: Čebulo in česen olupimo in na drobno sesekljamo. Iz tunine pločevinke odlijemo olje in z vilico razkosamo tuno na manjše kose. V ponvi segrejemo dve žlici olja (lahko kar tistega, ki smo ga odlili iz tune). Na segreto olje stresemo sesekljano čebulo, česen in prepražimo. Nato dodamo tuno, paradižnik v koščkih ter koruzo. Vse skupaj dobro premešamo in po okusu začinimo s soljo, poprom, baziliko. Pustimo, da se omaka še nekaj minut kuha. Med samo pripravo omake, skuhamo tudi testenine po navodilih proizvajalca. Kuhane testenine odcedimo in stresemo v pekač ter dodamo omako. Vse skupaj s kuhalnico dobro premešamo. Po vrhu prelijemo z polivko: mešanica kisle smetane, jajca in peteršilja. Pečico ogrejemo na 180 stopinj Celzija. Pečemo v ogreti pečici 20 do 30 minut, da se polivka lepo zlato rumeno zapeče.

ČAS PRIPRAVE: 50 minut

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana K.  


Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti