Zdrav piščančji wrap
SESTAVINE:
* 400g piščančjih prsi (file)
* 2 rdeči papriki
* 4 majhne tortilje
* pol skodelice grškega jogurta
* 2 žlici kečapa
* pol limone
* solata po želji (npr. radič, rukola,…)
* moka za paniranje
* 2 Jajci
* krušne drobtine
* sol in poper
* olje
OPIS POSTOPKA:
1. Rdečo papriko operite in narežite na majhne koščke. Popečite jih na ponvi z eno čajno žličko olja do mehkega.
2. Piščančje fileje narežite na trakce in jih dobro začinite po okusu.
3. Pripravite panirno mešanico: v eni posodo dajte moko, v drugi stepite jajce in v tretjo krušne drobtine. K drobtinam lahko dodate še kakšno začimbo (npr. Chili)
4. Trakce piščanca najprej povaljajte v moki, nato potopite v stepeno jajce in na koncu povaljajte v krušnih drobtinah, da so dobro obloženi.
5. V cvrtniku na vroč zram trakce pecite na temperaturi 180 stopinj približno 30 - 35 minut oz dokler niso hrustljavo zapečeni.
6. Medtem pripravite omako: v majhni posodi zmešajte grški jogurt, kečap brez sladkorja in ožemite pol limone. Po okusu lahko dodate še sol in poper.
7. Ko so piščančji trakci hrustljavo zapečeni, jih narežete na manjše koščke in pripravite tortilje. Na vsako tortiljo položite solato, narezano rdečo papriko, koščke pisčanca in prelijete z omako.
8. Tortilje zavijete in jih postrežite takoj ali pa jih zavijte v aluminjasto folijo in pojejte kasneje. Dober tek!
ČAS PRIPRAVE: 45 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Nives Jakopič
Komentarji (0)